Koronaohjeistus, päivitetty 4.12.2021

Kymsote tiedotti 17.11.2021, että Kymenlaakson koronatilanne on vakava. Olemme koronatilanteessa leviämisvaiheessa ja alueellemme on palautettu vahva maskisuositus.

Kotkan kaupungin liikuntapalveluiden yksikkö antoi myös omat ohjeistuksensa harrastus-, liikunta- ja urheilutoiminnan järjestämiseen, joita FC KTP Juniorit noudattaa. Ohjeistusta on päivitetty 3.12. liikunta- ja urheilutapahtumien sekä yleisörajoituksien osalta. Näin ollen myös seuran ohjeistusta on päivitetty.

Ohjeistukset astuvat voimaan heti ja ovat voimassa siihen asti, kun viranomaiset toisin ohjeistavat.

Korona-ohjeistukset:

  • Hygieniasta huolehditaan korostetusti, eli muistetaan edelleen hyvä käsi-, yskimis- ja aivastamishygienia. Juomapullo on hyvä nimetä.
  • Harjoitustilaan tulee saapua vain juuri ennen oman vuoron alkua ja tilasta on poistuttava välittömästi treenien päätyttyä. Myös tarpeetonta muuta oleskelua hallilla tulee välttää (koskee myös vanhempia/huoltajia).
  • Vältetään turhaa pukuhuoneiden käyttöä, joten treeneihin olisi hyvä saapua varusteet päällä. Mikäli pukuhuonetta on tarpeen käyttää, on turvavälejä noudatettava.
  • Vahva maskisuositus on voimassa 12-vuotta täyttäneiden ryhmäharrastuksissa, joten 12-vuotta täyttäneet käyttävät maskia muualla paitsi treenatessa, esim. pukuhuoneissa.
  • Vanhemmat ja huoltajat eivät toistaiseksi voi jäädä katsomaan treenejä tai pelejä sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin. Mikäli treenit tai peli järjestetään ulkona, noudatetaan voimassa olevia hygieniakäytäntöjä turvaväleineen. Huom! Aivan pienempien lasten harjoituksissa, joissa vanhempi osallistuu toimintaan lapsen kanssa (esim. perhefutis), vanhempi luokitellaan treenaajaksi, joten maskia ei ole välttämätöntä käyttää treenin aikana.
  • Koronaan altistuneen henkilön osallistuminen harjoituksiin:
    Mikäli henkilö on altistunut koronavirukselle, on toimittava oman sairaanhoitopiirin antamien ohjeistuksien mukaisesti. Jos terveysviranomaisen ohjeistuksen mukaan henkilö voi liikkua vapaasti, käydä koulussa jne., voi hän osallistua myös treeneihin. Mikäli henkilö on asetettu karanteeniin, silloin treeneihin ei voi osallistua. Myöskään kipeänä ei voi osallistua treeneihin.