FC KTP Junioreiden organisaatiossa päivityksiä 1.9.2023 alkaen

Niclas Nortemo aloittaa seuran valmennuspäällikkönä

Niclas Nortemo aloittaa seuran valmennuspäällikkönä 1.9.2023. Nortemo siirtyy FC KTP Junioreihin IF Gnistanista, valmennuspäällikön tehtävästä. Nortemolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus jalkapallon parista eri työtehtävistä Suomesta ja Ruotsista. Hän on ollut mm. mukana rakentamassa Sollentuna FK:n junioritoimintaa yhdeksän vuoden ajan. Tänä aikana seuran harrastajamäärä kasvoi useaan tuhanteen harrastajaan. Ennen IF Gnistaniin siirtymistä Nortemo työskenteli HIFK:ssa valmentajana. Koulutukseltaan hän on urheilutieteen ja valmentamisen kandidaatti, GIH Swedenistä.

– Toivotamme Niclaksen lämpimästi tervetulleeksi KTP-yhteisöön! Hänen laaja-alainen kokemuksensa ja tahto sekä motivaatio sitoutua pitkäjänteiseen työhön seuran pelaaja- ja valmentajakehityksen eteen, palvelee loistavasti pidemmän tähtäimen tavoitteitamme, kertoo FC KTP Junioreiden hallituksen puheenjohtaja Johanna Koistinen.

Nortemo tulee jatkamaan ja kehittämään jo aikaisemmin käynnistettyjä toimenpiteitä sekä vastaa seuran toiminnan suunnittelusta. Hän toimii myös seuran päätoimisten työntekijöiden esihenkilönä.

– Jos haluamme tosissamme kehittää junioritoimintaa, on meidän tehtävä myös toimia sen eteen. Sitä varten seurojen yhdistyminen muutama vuosi sitten tehtiin, jotta junioritoiminta kehittyy. Koronavuodet hidastivat tahtia, mutta nyt jatkamme kehitystyötä yhdessä henkilökunnan ja muiden sidosryhmien kanssa, jatkaa Koistinen.

Myös Nortemo on tulevasta innoissaan.

– Odotan innolla, että pääsen Kotkaan tekemään töitä laadukkaassa seurassa ammattimaisten valmentajien kanssa. Kotka tuntuu kaupungilta, jossa ihmiset elävät jalkapallosta sekä merestä ja on ilo päästä osaksi tällaista yhteisöä, kertoo Niclas Nortemo.

 

Juniorikoordinaattori ja maalivahtivalmentaja

Juho Luukkonen aloittaa 1.9.2023 alkaen seuran juniorikoordinaattorina sekä maalivahtivalmentajana. Juniorikoordinaattori vastaa 5v5 (6-9 -vuotiaiden) poikajoukkueiden valmentamisesta ja toiminnan organisoinnista. Tärkeässä roolissa on myös uusien oto-valmentajien kouluttaminen ja ohjeistaminen sekä joukkuetoiminnan tukeminen. Luukkonen hoiti aiemmin seuran valmennuspäällikön tehtävää.

– Suurin kasvu seuran harrastajamäärissä on juurikin 5v5 -joukkueissa, joten on hienoa, että saamme Juhon ammattitaitoa kohdennettua sinne. Hänellä on pitkä kokemus 5v5 -toiminnan kehittämisestä eri seuroissa, ja sen kautta tulleita näkemyksiä otamme ilolla vastaan oman toimintamme kehityksessä. Näissä ikäluokissa luodaan myös lajin perustaidot sekä koulutetaan uusia oto-valmentajia, ja olemmekin tyytyväisiä, että saimme seuran sisältä tähän tehtävään soveltuvan henkilön, taustoittaa Johanna Koistinen.

Seuran maalivahtivalmennus saa samalla myös vahvistusta, kun Juho Luukkonen aloittaa maalivahtivalmentajana ja organisoi toimintaa niin tyttö- kuin poikapuolella.

– Seuran maalivahtivalmennus ei ole edennyt tavoitteiden mukaisella tavalla resurssivajeen vuoksi viime vuosina, joten tällä muutoksella pyrimme siihen, että myös tätä osa-aluetta saadaan vahvistettua jatkossa.  Luukkosella on myös tästä tehtävästä laaja ammattitaito, joten lähdemme toiveikkain mielin kehittämään seuran maalivahtivalmennusta, Koistinen jatkaa.

 

FC KTP Juniorit muodostui vuonna 2019, kun kaksi kotkalaista jalkapalloseuraa FC KTP ry ja Kotkan Nappulat yhdistivät toimintansa junioreiden osalta. Nykyisin seurassa harrastaa noin 800 junioria ja se on yksi Kymenlaakson suurimmista urheiluseuroista.