vastuullisuustyö

FC KTP Juniorit ry kantaa kasvatus- ja nuorisotyöhön liittyvää vastuutaan mahdollistamalla noin 900 lapsen ja nuoren jalkapalloharrastuksen Kotkassa. Olemme yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa lajia jokaisen omalla tasolla, 3-vuotiaasta aina 20-vuotiaaseen saakka. Edustusjoukkuetoimintaa niin naisissa kuin miehissä järjestää FC KTP (Kotkan Futis Oy), joka toimii erillisenä yhtiönä junioreista. 

Turvallinen toimintaympäristö

Kannamme vastuuta turvallisesta toimintaympäristöstä, jossa urheilu tuottaa meille iloa ja positiivisia kokemuksia. Toimimme kannustavassa ilmapiirissä jossa jokaista kohdellaan tasapuolisesti. Linjauksemme ennaltaehkäisevät epäasiallista käytöstä ja mahdollistavat siihen puuttumisen.

Suunnitelmamme lapsen ja nuoren turvallisuuden sekä koskemattomuuden turvaamiseksi on osa vastuullista seuratyötämme ja on osaltaan varmistamassa turvallista toimintaympäristöä. Seuratyöntekijöille, valmentajille ja vapaaehtoisille (joukkueenjohtajat, huoltajat ja vapaaehtoisena toimivat valmentajat) tehdään aina myös Palloliiton ohjeistuksen mukainen rikosrekisteriotteen tarkistus.

Hyvä hallintotapa ja kestävän toiminnan periaatteet

Toimintamme on hyvän hallinnon mukaista, avointa ja läpinäkyvää. Uskomme, että se luo kestävimmän mahdollisen pohjan koko seuran toiminnalle. Edistämme yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia osallistua lajiin ja sen päätöksentekoon.

Seuran hallitus valitaan seuran sääntöjen mukaisesti kerran vuodessa syyskokouksessa. Hallituksen jäseneksi voi asettua ehdolle kaikki seuran viralliset jäsenet.

SROI -jalkapallon yhteiskunnallinen vaikutus

FC KTP Juniorit ry on ollut mukana UEFA Sroi -tutkimuksessa, jossa mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallinnuksen tekemiseen on hyödynnetty laaja-alaisesti asiantuntijoita ja tutkimustietoa. KTP:n juniorijalkapallon vaikuttavuus yhteiskunnalle on laskettu olevan vuosittain peräti 4,58 miljoonaa euroa. Lue lisää täältä.

FC KTP juniorirahasto

Haluamme toimia FC KTP Junioreissa niin, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus osallistua seuran toimintaan riippumatta perheen varallisuus tasosta. FC KTP Juniorit ry perustaa vuoden 2023-2024 aikana juniorirahaston, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea FC KTP Juniorit ry:n vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastamista ja kilpailemista. Rahastoon tehdyt lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä taloudellista tukea tarvitsevien junioreiden hyväksi.Varoilla tuetaan toimintamaksuista aiheutuvia kustannuksia tasavertaisesti toimintamaksun piirissä oleville pelaajille.

 

 

Image