Vanhemmasta valmentajaksi – futisvalmentajan starttikoulutuksen on käynyt tämän vuoden aikana yli 30 henkilöä Kymenlaaksossa

Futisvalmentajan starttikoulutuksia järjestetään yhdessä Palloliiton sekä Kymenlaakson alueen seurojen kanssa. Koulutus on suunnattu aloitteleville valmentajille ja se sopii niin harrastajan vanhemmalle kuin lajin parista tulevaisuuden työtä etsivälle. Kymenlaakson alueella koulutuksista vastaa FC KTP Junioreiden valmennuspäällikkö Juho Luukkonen.

 

Futisvalmentajan startti -kokonaisuus muodostuu kontaktiopetuksesta, verkkomoduuleista ja ennakkotehtävistä sekä kokemuskortista ja tutoroinnista. Kokemuskortti ja tutorointi ovat omaehtoisesti toteutettavissa valmentajan omassa toimintaympäristössä.

– Tämän vuoden aikana olemme kouluttaneet yli 30 henkilöä, jotka toimivat OTO-valmennustehtävissä FC KTP Junioreissa, Pekassa, HaPKissa, KJP:ssa ja Jäntevässä. Futisvalmentajan startti -koulutus antaa hyvät eväät lasten ja nuorten jalkapallovalmentamiseen valmennusuran alkuvaiheessa, kertoo FC KTP Junioreiden valmennuspäällikkö Juho Luukkonen.

Koulutuksen käytyään valmentaja on tutustunut Palloliiton valmennuslinjaan, kokonaisvaltaisen
valmennuksen ideaan, liikuntamäärien merkitykseen lapsen kasvussa ja kehityksessä, sekä saa keinoja, joilla voi innostaa pelaajia harjoittelemaan myös omalla ajalla.

Koulutuksessa tärkeässä roolissa on myös luoda valmentajalle kyvykkyys suunnitella ja toteuttaa sellaisia harjoituksia, joissa pelaajat ovat aktiivisia ja liikkeessä vähintään 80 % harjoitusajasta sekä antaa valmiudet kannustavan, turvallisen ja rohkean ilmapiirin rakentamiseen.

– Mikäli valmennustyö kiinnostaa, kannustan rohkeasti ottamaan yhteyttä ja ilmoittautumaan mukaan toimintaan! Uusia valmentajia tarvitaan aina ja koulutus antaa hyvät eväät tehtävässä toimimiseen, jatkaa Luukkonen.

Futisvalmentajan starttikoulutukset jatkuvat jälleen vuoden 2023 alussa.