FC KTP Juniorit ry valittiin kansainväliseen UEFA Playmakers -ohjelmaan!

Kansainväliseen UEFA Playmakers -ohjelmaan valittu FC KTP Juniorit ry haluaa kannustaa 5-8 -vuotiaita tyttöjä mukaan liikunnan ja jalkapallon pariin.

Euroopan jalkapallon kattojärjestön UEFA:n ja Disneyn yhteistyössä järjestämä Playmakers-ohjelma toimii nykyään 37 Euroopan maassa. Suomessa Playmakers on pyörinyt alkuvuodesta 2021 lähtien yhteistyössä Palloliiton kanssa. Mukaan ohjelmaan on valittu noin 30 seuraa ympäri Suomen, ja yksi niistä on FC KTP Juniorit ry.

– Tavoitteenamme on kasvattaa tyttöjen määrää seurassamme. Toivomme, että Playmakers-ohjelman tuttu Disney-teema rohkaisee paljon pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin, kertoo FC KTP Junioreiden varhaiskasvatusvastaava ja seuravalmentaja Minna Vierula.

Playmakers-ohjelman avulla FC KTP Juniorit ry haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden päästä kokeilemaan jalkapalloa. Kukin ohjelmaan osallistuva seura saa itselleen palloja ja liivejä, markkinointimateriaaleja, harjoituspankin ja rahallista tukea.

Ohjelmaa varten seura valitsee teemakseen yhden kolmesta Disney-tarinasta – Frozen, Ihmeperhe ja Vaiana, joista FC KTP Juniorit valitsivat Frozen ja Vaiana -teemat. Playmakers-harjoitusten runko rakennetaan tämän teeman ympärille. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista.

– Samalla lapset oppivat tärkeitä liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä. Mikäli futiskipinä iskee kunnolla, pääsevät he myös jatkamaan harrastuksen parissa seuran muissa joukkueissa, vinkkaa valmennuspäällikkö Juho Luukkonen.

Ilmoittautuminen Playmakers-ohjelmaan on avattu täällä. Harjoitukset alkavat 3.5.2023 ja jatkuvat 21.6.2023 asti.